Flex

Wat is Flexfolie:
Flexfolie is een heattransfer; een met warmte over te brengen materiaal.
Flexfolie is een dunne laag folie geplakt op een transparante plastic drager; deze heeft bij onze flexfolies altijd een dunne lijmlaag tussen de drager en de folie (op deze manier gemakkelijk te pellen en verwerken)

Flexfolie is een licht rekbaar materiaal, flexfolie is niet geschikt om geheel uit te rekken.

Hoe werk je met flexfolie:
Flexfolie is te snijden met behulp van een snijplotter,  www.diybedrukking.be biedt hiervoor de Silhouette Cameo aan; voor meer info zie kopje Silhouette Cameo of https://www.diybedrukking.be/cameo-3/25184-silhouette-cameo-3-wit-.html

Flexfolie dient u altijd in spiegelbeeld te snijden.

Flexfolie ligt met de lijmlaag naar boven op de drager; u snijdt dus in de lijmlaag.

Na het snijden 'pel' je de folie rondom het ontwerp weg; alles wat u nniet op het textiel wilt hebben pelt u weg met een daarvoor bestemde 'pelhaak'.

Vervolgens legt u het ontwerp (met drager er nog op) op het textiel. Dit afdekken met een teflon vel en dan met de strijkbout op 2 stippen goed aanpersen (transferpers op 160 graden) dan de drager weghalen en nog goed napersen met het teflon ertussen.
Met de Transferpers napersen op 160 graden 15 seconden onder middelmatige druk.

Hotpeel of Coldpeel:
2 termen die in de wereld van Flexfolies gebruikt worden; Dit heeft te maken met het weghalen van de plastic drager.

Bij Hotpeel, wordt de plastic drager er afgehaald als de pers of strijkbout er net vanaf komt. De naam zegt het al, hotpeel of te wel warm pellen.

Bij Coldpeel, wordt de plastic drager er afgehaald na het persen als de folie goed is afgekoeld. De naam zegt het al, coldpeel of te wel koud pellen.

TIP:
Na het persen heel voorzichtig voelen of de drager loslaat van de folie, zonder dat de print loslaat van het textiel. Is dit het geval is het Hotpeel en kunt u dit op deze manier doen.
Laat de drager niet los van het materiaal en komt het los van het textiel, stopt u met trekken en laat u het eerst goed afkoelen alvorens u de drager verwijderd.

 www.diybedrukking.begeeft bij het artikel aan of het Hot- of Coldpeel betreft

Er zijn 189 producten.

Item 1-24 van 189 in totaal item(s)

Actieve filters